De Stichting Vicky & Alexis schenkt een drone en een hindernissenparcours aan de hondengeleiders van de Civiele Veiligheid

Evenement
Perscontact: 
Ophélie Boffa

Brussel, 16/10/2015 – Op donderdag 15 oktober 2015 om 17u hebben de verantwoordelijken van de Stichting Vicky & Alexis, van de provincie Luik en van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken een overeenkomst inzake ondersteuning voor de opsporing van slachtoffers van rampen ondertekend. Dit partnerschap tussen een burgerlijke vereniging en de overheden is een primeur.

Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ontploffing van een flatgebouw in de rue Léopold in Luik in 2010 financiert de Stichting Vicky & Alexis twee projecten van openbaar nut: het nieuwe praktijkopleidingscentrum van de hondengeleiders van de Civiele Veiligheid en een drone die hun opsporingen moet vergemakkelijken.

De Stichting Vicky & Alexis heeft fondsen ingezameld om de aankoop van gespecialiseerd materieel te financieren dat de creatie in 2016 van een site voor de opleiding van de kynologenhulpverleningsteams in de operationele eenheid van de Civiele Bescherming van Crisnée mogelijk maakt. De site krijgt de naam « Centre de formation cynophile Vicky & Alexis » (Kynologenopleidingscentrum Vicky & Alexis). De brandweerschool van de provincie Luik zal er haar praktijkopleidingen tot het behalen van het getuigschrift hondengeleider organiseren.

Naast het opleidingscentrum financiert de Stichting ook de aankoop van een drone die uitgerust is met een warmtecamera voor de Civiele Bescherming. Deze vooruitstrevende technologie laat toe om kostbare minuten te winnen tijdens de opsporing van vermiste personen door de lokalisatie van de slachtoffers te vergemakkelijken.

ophelie.boffa@ibz.fgov.be