Civiele Bescherming vervoert opnieuw meer dan 6.000.000 mondmaskers

operatie begonnen om mondmaskers te vervoeren
Civiele Bescherming
Interventie
Perscontact: 
Thomas Biebauw

 

Op 23 maart is de Civiele Bescherming op vraag van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (FOD VVVL) op de luchthaven van Luik opnieuw een operatie begonnen om 6.000.000 chirurgische mondmaskers en 147.000 FFP-mondmaskers te vervoeren. De mondmaskers zijn afkomstig van China.

Tien vrachtwagens van de Civiele Bescherming vervoeren de 6.000.000 chirurgische mondmaskers en 147.000 FFP-mondmaskers naar het militair complex te Peutie. De Civiele Bescherming had afgelopen weekend op verschillende tijdstippen ook al 253.000 FFP-mondmaskers naar Peutie vervoerd.

De verschillende loten mondmaskers worden er nu herverpakt volgens een verdelingsplan en quota bepaald door de FOD VVVL. De Civiele Bescherming en de hulpverleningszones verspreiden deze loten vervolgens op provinciaal en lokaal niveau naar verschillende diensten.

Een vorige lading van 5.000.000 chirurgische mondmaskers werd al vrijdag 20 maart geleverd.  In de volgende dagen zijn er nog meer leveringen van mondmaskers voorzien.

 

De Civiele Bescherming maakt deel uit van de Algemene Directie Civiele Veiligheid van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en intervenieert met gespecialiseerde middelen en als federale logistieke partner om de acties van de andere hulpdiensten en overheden te versterken.

Foto’s en beeldmateriaal kunnen opgevraagd worden bij de persdienst van defensie: press@mil.be.

 

thomas.biebauw@ibz.fgov.be