BE-Alert meer dan ooit nodig! Schrijf je nu in!

Noodcentrale 112
Brandweer
Civiele Bescherming
Informatiecampagne

be-alert

 

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Bij een dreigende situatie is het noodzakelijk dat je snel wordt verwittigd.

Een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken activeert BE-Alert, om een bericht te sturen via sms, e-mail of gesproken oproep naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te brengen.

Meer dan 1 miljoen geregistreerde adressen

In 2014 lanceerde het Nationaal Crisiscentrum het pilootproject BE-Alert. Gedurende twee jaar konden 33 gemeenten BE-Alert testen, evalueren en zo verbeteringen aanbrengen.

Sinds 2017 is BE-Alert operationeel in heel België.  Momenteel zijn er al meer dan 1.025.444 adressen geregistreerd en is 85% van de gemeenten ingeschreven op BE-Alert.

Een verwittigde inwoner is er twee waard. Het systeem betekent ook een meerwaarde voor alle hulpverleningsdiensten in ons land.

Schrijf je nu in via www.be-alert.be!

 

steven.vermeulen@ibz.fgov.be