Start brevetopleiding OFF4

Brandweer
Opleiding
Na drie jaren onderhandelen en sleutelen aan teksten is de langverwachte brevetopleiding OFF4 eindelijk een feit! Binnenkort start aan beide kanten van de taalgrens de opleiding die nodig is om te kunnen bevorderen naar de graad van kolonel en die in de toekomst een voorwaarde zal zijn om te kunnen solliciteren voor de functie van zonecommandant.

Op 6 februari gaat de Franstalige opleiding van start in de brandweerschool van Henegouwen, die hiervoor samenwerkt met de universiteit van Mons en op 14 februari is het de beurt aan de Antwerpse brandweerschool, die samen met de universiteit van Hasselt de opleiding in het Nederlands organiseert. Gezien het grote aantal inschrijvingen langs Nederlandstalige kant, plant Campus Vesta een tweede opleidingssessie in het najaar 2023.

 

 

De universiteiten van Hasselt en Mons werkten de opleiding uit, die bestaat uit  vier theoretische modules: 

  • Strategie en leiderschap; 
  • Communicatie, onderhandeling en syndicaal statuut; 
  • Management van processen, kwaliteit en risico 
  • Diversiteit, veiligheid en welzijn op het werk. 

Deze vier modules zijn goed voor 120 lesuren en worden aangevuld met een stage. 

De opleiding kwam tot stand door een samenwerking tussen de Directie Brandweer (KCCE) van de Algemene Directie Civiele Veiligheid  en vertegenwoordigers van de brandweer.  De Directie Brandweer zorgde voor de organisatie en financiering van de assessments en zal ook het grootste deel van de kosten van de opleiding dragen. 

De Algemene Directie Civiele Veiligheid wenst alle deelnemers aan de opleiding heel veel succes !

Meer informatie vind je op onze website  www.civieleveiligheid.be/nl/off4-brevetopleiding