Internationale Dag van de Brandweer (donderdag 4 mei): Hoe goed ken jij de brandweer?

Brandweer
Evenement
Vier mei is de Internationale Dag van de Brandweer. Wereldwijd worden die dag brandweerlieden geëerd voor hun inzet, ook zij die hun leven verloren tijdens de uitoefening van hun beroep worden in het bijzonder herdacht.
4 mei - dag van de brandweer

Maar wat weet de burger over de brandweer? In het kader van de campagne rond Wederzijds Respect maakten de AD Veiligheid en Preventie en de AD Civiele Veiligheid voor elk veiligheidsberoep een afbeelding en een korte animatieclip met de opdrachten en de herkenningspunten van dat beroep. Dit zijn de afbeelding en de animatieclip over de brandweer. We nodigen jullie graag uit om dit materiaal te gebruiken, bv. bij schoolbezoeken of opendeurdagen.

Meer gedetailleerde informatie over het personeel van de hulpverleningszones is te vinden in het overzicht hieronder. De Directie Brandweer van de AD Civiele Veiligheid verzamelde bij de 34 hulpverleningszones en Brandweer Brussel de personeelscijfers voor 2022. De grafieken hieronder geven een overzicht van het operationeel personeel van de brandweer, onderverdeeld per kader, geslacht en leeftijd.

 

Infographic brandweerpersoneel 2022

Download de infographic - cijfers operationeel personeel hulpverleningszones