De nationale feestdag komt eraan !

Noodcentrale 112
Brandweer
Civiele Bescherming
Evenement
Dit speciale moment brengt elk jaar tienduizenden mensen samen om feest te vieren. Dit jaar wordt 21 juli een bijzondere dag, want we vieren de 10e verjaardag van het koningschap van Zijne Majesteit Koning Filip!

En dit jaar is de Algemene Directie Civiele Veiligheid meer dan ooit van de partij!

De ADCV zal voor de gelegenheid alles uit de kast halen, of het nu is tijdens de schouwing van de burgertroepen, die de Koning dit jaar uitzonderlijk zal uitvoeren, tijdens het traditionele défilé, in het IBZ Veiligheidsdorp op de Zavel of in het Defensiedorp, dat voor het eerst een team van de Civiele Bescherming zal ontvangen voor een gezamenlijke demonstratie.  

De Civiele Bescherming zal bijzonder goed vertegenwoordigd zijn in het Veiligheidsdorp met, onder andere, een demonstratie van haar pompen met hoog debiet (dezelfde die onlangs werden gebruikt als onderdeel van de B-FAST missie in Italië na de ernstige overstromingen) en de aanwezigheid van de CBRN teams en hun apparatuur (apparatuur die wordt gebruikt bij een chemisch, biologisch, radiologisch of nucleair incident) die, in samenwerking met Defensie, het publiek bewust zullen maken van het ontsmettingsproces en de omgang met gevoelige en vervuilde materialen.

 

Ook de 112 zal aanwezig zijn met speciale animatie voor kinderen, die aan de hand van een video en tekeningen kunnen leren hoe ze het noodnummer 112 moeten bellen.

Je kan ook meer te weten komen over de toelatingsproeven om brandweer te worden, een brandweeruniform passen en oude en nieuwe brandweerauto's van dichtbij bekijken. Jeugdbrandweerlieden en brandweerkadetten zullen ook aanwezig zijn om spelletjes met de kinderen te spelen en te demonstreren hoe ze na een ongeval een slachtoffer uit een auto bevrijden en een hartmassage uitvoeren. 

 

Er staan onze bezoekers nog veel meer activiteiten en verrassingen te wachten.
Dus : aarzel niet en kom op 21 juli bij ons langs!
Er zal een feestelijke sfeer hangen in het Veiligheidsdorp.

 

Je vindt het volledige programma en alle praktische informatie op de officiële website voor de festiviteiten op 21 juli : www.2107.be