Civiele Bescherming ruimt 900 varkenskadavers na brand

Civiele Bescherming
Interventie

De Civiele Bescherming van Brasschaat is sinds gisteren, dinsdag 15 april 2014, druk in de weer met het opruimen van 900 varkenskadavers na een brand op een boerderij in Meerle. 12 agenten van de Civiele Bescherming halen de kadavers uit de afgebrande varkensstal en vervoeren ze met containers naar een afvalverwerkingsbedrijf in Denderleeuw. De werken zullen nog zeker tot en met morgen doorgaan.

Sinds gisteren zijn we met 12 agenten aan het werk om de varkensstal op te ruimen en de kadavers weg te brengen.”, vertelt David Muylle, officier bij de Civiele Bescherming van Brasschaat. “Dat is niet eenvoudig omdat de varkensstal bestaat uit allemaal op maat gemaakte hokken en we er bijvoorbeeld niet in kunnen met onze rupsvoertuigen. Daarom hebben we buiten een verreiker geplaatst die over een kabelsysteem beschikt zodat we de kadavers een voor een voorzichtig kunnen buiten slepen. Gezien het grote aantal kadavers zullen we daar zeker nog tot morgen mee bezig zijn.” 

Eens de kadavers verwijderd zijn uit de stal brengen de agenten van de Civiele Bescherming ze in containers over naar een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf in Denderleeuw.

Ellen.Probst@ibz.fgov.be