Crisisoefening op de JUSTITIA-site

Brandweer
Civiele Bescherming
Evenement
Op zaterdag 24 september sloegen de administratieve en gerechtelijke autoriteiten en de nood- en interventiediensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de handen in elkaar voor een test op ware grootte op de site van het proces over de aanslagen van 22 maart 2016. Meer dan 500 brandweerlieden, politieagenten, artsen, militairen, agenten van de civiele bescherming, magistraten en medewerkers van de gewestelijke autoriteiten werden ingezet met een enkel doel voor ogen: samenwerken om de veiligheid tijdens het proces te verzekeren.
Crisisoefening

In de komende weken zal in Brussel een uitzonderlijk proces plaatsvinden. De federale, gewestelijke en lokale autoriteiten werken al maanden samen om het proces soepel en veilig te laten verlopen, maar ze moeten eveneens voorbereid zijn op onvoorziene gebeurtenissen, incidenten en noodsituaties die zich in de loop van het proces kunnen voordoen.

Onder leiding van Sophie Lavaux, hoge ambtenaar en directrice-generaal van safe.brussels, werd op zaterdag 24 september 2022 een grootschalige oefening op de JUSTITIA-site georganiseerd. Deze oefening bracht de verschillende nood- en interventiediensten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen.

Tijdens de oefening werd een crimineel incident gesimuleerd, dat zich in de loop van de dag ontwikkelde. Zo konden de alarmerings- en interventieprocedures voor een eventuele gebeurtenis tijdens het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 worden getest. Er zijn reeds nuttige lessen getrokken. 

Lees het volledige persbericht  op safe.brussels

 

Contactpersonen voor de media:

Jolien NACKAERTS | Communicatieverantwoordelijke safe.brussels (NL)
M +32 498 17 89 32 | com@safe.brussels

Christophe DUBOIS | Responsable communication de crise de safe.brussels (FR)
M +32 490 67 40 28| com@safe.brussels