Bij de Civiele Veiligheid hebben vrouwen een eigen plaats! Waarom ook niet voor jou?

Noodcentrale 112
Brandweer
Civiele Bescherming
Informatiecampagne
8 maart is de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw. Deze dag heeft als doel om bepaalde ongelijkheden tussen de geslachten onder de aandacht te brengen en de rechten van de vrouw te verankeren. In de Civiele Veiligheid nemen vrouwen een eigen plaats in. Of het nu gaat om directeurs, secretaresses, sappeurs of brandweervrouwen, zonecommandanten, operatoren, chauffeurs, duikers, instructeurs, team- of eenheidsleiders, specialisten in chemische en radiologische interventies... hun vastberadenheid en knowhow maken het verschil in een omgeving die nog al te vaak als een mannenzaak wordt beschouwd.
Evi, Katrien en Joëlle

 

Joëlle, commandant van de operationele eenheid van de civiele bescherming van Crisnée: "Vrouwen kunnen heel goed werken in operaties, ook al hebben ze niet de kracht van een man.  Je hoeft echt niet bang te zijn, het is een baan die ook geschikt is voor vrouwen. Iedereen kan zijn plaats vinden in een team. Elke teamleider kent zijn personeel goed en laat hen werken volgens hun vaardigheden en talenten.”

 

Katrien, commandant van  de hulpverleningszone Rand: "We zijn nog op zoek naar veel brandweerlieden. Het maakt niet uit of het mannen of vrouwen zijn. Ik ken vrouwen die geïnteresseerd zijn, maar ze aarzelen vaak om de sprong te wagen. Doe het gewoon!

Evi, coördinator van de CBRN-cluster bij de eenheid Civiele Bescherming in Brasschaat: "Het feit dat er momenteel weinig vrouwen bij de civiele bescherming werken, mag degenen die willen toetreden niet tegenhouden. Integendeel, zij zouden de eerste moeten zijn om de stap te zetten om het cliché te doorbreken.”

 

Op 8 maart verdienen vrouwen die zich inzetten voor de veiligheid van de burgers, bijzonder respect en bewondering. Wacht niet langer, kom bij ons team.