Aan Johan, Etienne en Olivier, van harte

Civil protection
Fire brigade
Our staff
Brandweermannen Johan Van Ursel en Etienne Manise en duiker van de Civiele Bescherming Olivier Rouxhet zijn de voorbije week omgekomen terwijl ze hun job deden: zorgen voor de veiligheid van anderen.

Brandweerman Johan Van Ursel van de brandweer Sint-Niklaas reed op dinsdag 18 januari naar de kazerne. Hij was opgeroepen om uit te rukken naar een brand. Johan is betrokken geraakt in een dodelijk verkeersongeval.

Brandweerman Etienne Manise van de brandweer van Bergen was op zondag 23 januari bezig met het bestrijden van de brand in een bioskoopcomplex in Bergen. Hij is omgekomen bij de bluswerken.

Duiker Olivier Rouxhet van de operationele eenheid van de Civiele bescherming in Crisnée hielp op dinsdag 25 januari bij de zoekwerken naar de twee zusjes Amelia en Alysson die tien dagen eerder in de Maas waren terechtgekomen. Olivier, een beroepsduiker, heeft de interventie aan de dam van Ile Monsin op de Maas niet overleefd.

De minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom, de directie en alle personeelsleden van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken bieden de families van Johan, Etienne en Olivier hun deelneming aan.
Personeelsleden van Civiele Bescherming en brandweer voeren bijna dagelijks interventies uit waarbij ze hun eigen leven riskeren om dat van anderen te redden of om mensen te helpen.
En soms slaat het noodlot toe. We weten dat het gevaar bestaat maar elke keer we ermee geconfronteerd worden, krimpt ons hart in elkaar en voelen we mee met familie, vrienden en collega’s.
Wij zullen de vrouwen en mannen die hun leven riskeren voor onze veiligheid, én hun families die hen steunen, nooit genoeg kunnen bedanken.
We zeggen dus beter nu “van harte dank”. Voor het te laat is.

Via de websites www.ibz.be, www.civieleveiligheid.be en via de facebookbladzijde nodigen we daarom iedereen uit een boodschap te schrijven aan de families van Johan, Etienne en Olivier of alle collega’s van brandweer en Civiele Bescherming om hen een riem onder het hart te steken of om hen gewoon te bedanken voor het harde werk bij branden, overstromingen, storm of catastrofes zoals Gellingen, Luik en Buizingen.